Wednesday, January 5, 2011

Puff Pastry / Շերտավոր Խմոր

Ձեզ ենք ներկայացնում շերտավոր խմորի մի քանի բաղադրատոմսեր, բոլորն էլ փորձված են, ընտրեք, որը ձեզ ավելի նպատակահարմար է:


Pakhlava / Փախլավա


Այս թխվածքի տեսակը երևի թե տոլմայի կամ բլինչիկի նման պարտադիր է մեր հայկական ամանորյա սեղաններին: ՈՒ հետաքրքրականն այն է, որ համարյա թե ներկա է միայն Նոր Տարուն թեկուզ և ամենասիրելիներից է համարվում: Այս թխվածքը իրականում հայերը պատրաստել և պատրաստում են 40 շերտերից և այն թխում էին թոնրում, բայց մեր օրերում  ավելի հարմար և հեշտ է պատրաստել շերտավոր /слойонный/ խմորից, ես հիմա չեմ ներկայացնի շերտավոր խմորի բաղադրատոմսը, բայց դուք կարող եք հետևյալ լինկով ծանոթանալ շերտավոր խմորի մի քանի բաղադրատոմսերի հետ:
http://liloart.blogspot.com/2011/01/puff-pastry.html

Monday, January 3, 2011

Iris / Իրիս Տորթ



Այս իրիս տորթը շատ նման է շերտավոր մեղրով տորթին, ուղղակի այն ավելի հարուստ է մեղրի համով ու իրիս կոնֆետի նման տպավորություն է թողնում ուտելիս, և այդ պատճառով էլ հենց ձեռք է բերել իր անվանումը:

Burma / Բուրմա



Բուրման արևելյան թխվածք է և այն պատրաստվում է մի քանի խմորի տեսակներով, ես ներկայացնում եմ Ձեզ դրանցից մեկը:

Sunday, January 2, 2011

Karmen Cake / Տորթ Կարմեն


Այս տորթը և իր տեսքով և համով շատ է առանձնանում մյուս տորթերից: Իսկ Ամանորի սեղանի թխվածքի ափսեի մեջ այն ակամայից կգրավի կենտրոնական դիրք: Այս տորթն առաջինն է վերջանում մեր սեղանից և նույնն էլ հաստատ կսպասվի ձեզ, եթե այն փորձեք: