Monday, February 20, 2012

Chocolate Glaze / Շոկոլադե Ջնարակ /глазурь/


Այս ջնարակը /глазурь/ հիշեցնում էր Էսկիմո պաղպաղակին պատված շոկոլադե շերտը:

Custard / Եփած Կրեմ /Ձվով/


Այս կրեմը կարելի է օգտագործել շերտավոր խմորների ու բիսկվիթի դեպքում:

Eskimo Cake / Տորթ Էսկիմո

Այս տորթը շատ համեղ է և յուրահատուկ կրեմ ունի, այն շատ թեթև ու արտասովոր էր, իսկ գլազուրի հետ իսկապես հիշեցնում էր Էսկիմո պաղպաղակը:
Ես այն պատրաստեցի կլոր տարայի մեջ, քանի որ իմ փոքրիկի 3 ամսեկանի պատվին էր և ես պիտի տորթի վրա մոմեր շարեի, բայց սա ավելի ճիշտ է պատրաստել ջեռոցի ուղղանկյունի թավայի մեջ, որ հավասարաչափ կտորների բաժանելը հեշտ լինի:

Sunday, February 19, 2012

Mushroom & Chicken Risotto / Հավով ԵՎ Սնկով Ռիզոտտո

Այս Ռիզոտտոն ես եմ մոգոնել, իհարկե վստահ եմ, որ իտալական խոհանոցում այսպիսին հաստատ կա: Վաղուց ուղեղումս պտտվում էր այս ուտեստի պատրաստման եղանակը, իմ Ռիզոտտոների ցանկում կա տորթ Ռիզոտտո բանջարեղեններով, սա նույնի հավով և սնկովի տարբերակն է: