Monday, January 3, 2011

Burma / Բուրմա



Բուրման արևելյան թխվածք է և այն պատրաստվում է մի քանի խմորի տեսակներով, ես ներկայացնում եմ Ձեզ դրանցից մեկը:

ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
Խմորը
2 ձվի դեղնուց
1 Ճաշի գդալ շաքարավազ
200 գրամ կարագ
200 գրամ թթվասեր
1թեյի գդալ սոդա
3-4 բաժակ ալյուր
Միջուկը
2 բաժակ մանրացրած ընկույզ
0,5 բաժակ շաքարավազ
1 մեծ ճաշի գդալ դարչին


50 գրամ  կարագ
0,25 բաժակ մեղր

1. դեղնուցները, շաքարավազը, կարագը լավ հարել, ավելացնել թթվասերը մեջը ավելացրած սոդան և լավ հարելով ավելացնել ալյուրը, այնքան, որ ստացվի պինդ գրտնակելու խմոր: ԵՎ թողնել 1 ժամ հանգստանալու:



2.Այդ ընթացքում պատրաստում ենք միջուկը: Ընկույզն ու շաքարավազն ու դարչինը խառնում ենք իրար:



3. Խմորը բաժանել մեծ ընկույզի չափով փոքրիկ գնդերի / մեզ մոտ ստացվեց 16 հատ/:





4. Առանձին-առանձին գրտնակել գնդերը 1,5-2մմ հաստությամբ կլոր ափսեի նման:






5. Կարագը հալեցնում ենք, խմորի վրա քսում ենք հալացրած կարագը, այնուհետև շաղ ենք տալիս միջուկը:









6.Այնուհետև վերցնում ենք 1-2 սմ տրամագծով փայտե ձող և փաթաթում ենք խմորը դրանով:
7. Հավաքեք մատներով խմորը, ծալքեր տալով խմորին:


8.Այնուհետև շարում ենք թավայի մեջ և թխում  200 աստիճան ջեռոցում մոտ 10-15րոպե, մինչև բուրմաների կարմրելը: Հանում ենք ջեռոցից, տաք-տաք վրան քսում ենք մեղրի կեսը ու նորից դնել ջեռոցը մոտ 5րոպե, հետո նորից վրան քսեք մեղրի մնացած մասը ու թողեք սառչի, այսպիսի եղանակո մեր բուրմաները ձեռք են բերում փայլ:



ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ





No comments:

Post a Comment

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։