Tuesday, September 8, 2015

Hot / Կծու <Օստռի>

Սա վրացական հրաշալի ուտեստ է, որը հենց կոչվում է կծու և հենց անվանումը մեզ հուշում է, որ այն շատ կծու է ու միաժամանակ շատ համեղ:Այս ուտեստը վրացիները պատրաստում են հատուկ կավե ամանի` կեցիի մեջ, կեցիի մեջ շատ ավելի արագ ու համեղ է ստացվում <Օստռին> և մատուցելուց շատ յուրահատուկ շքեղ տեսք է հաղորդում սեղանին...

 ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ

0.5կգ տավարի փափուկ միս
2բ մսի արգանակ
50գ բուսայուղ
3 գլուխ սոխ
4 քաղցր պղպեղ` կանաչ և կարմիր 
1 կծու պղպեղ
3 լոլիկ
1 ճաշի գդալ վրացական համեմունք աջիկա 
2-3 պտղունց Խմելի-Սունելի
սև պղպեղ
2պճեղ սխտոր
5 ճյուղ համեմ

1. Նախ կտրատում ենք  միսը մանր-մանր, եփում ենք








2. Կտրատում ենք սոխը, թավայի մեջ լցնում ու մի փոքր տապակում, ավելացնում ենք միսը, լցնում ենք արգանակը:






3. Սկսում ենք կտրատել պղպեղները, ավելացնում մեր մասսային ու եփում մոտ 10 րոպե:










4. Ավելացնում ենք քերած լոլիկը կամ տոմատի մածուկը, աջիկան,Խմելի-Սունելին, սև պղպեղը ու նոր միայն ստուգում աղը ու հարկ լինելու դեպքում ավելացնում, քանի որ աջիկան աղի է լինում. եփում ենք ևս 5 րոպե:


5. Ավելացնում ենք ճզմած սխտորն ու կտրատած համեմը ու հեռացնում կրակից:







ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ

1 comment:

  1. Դուք ունեք մի մեծ օրագիրը. Կան մրցանակակիր մրցույթներ շրջանում բլոգեր կայքերից. Դուք կարող եք միանալ այս մրցույթը շահել Ձեր բլոգում եւ բարձրացնել ձեր այցելուների երթեւեկությունը. Դուք բախտավոր պետք է գնահատվեն առանձին յուրաքանչյուր կատեգորիայում.
    Միացիր հիմա! Դուք կարող եք գտնել մանրամասն տեղեկություններ մեր կայքում.


    Web: http://www.bloggercontest.com
    Փոստ: contact@bloggercontest.com
    PBX: +540361033915

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։