Այս սուպը շատ համեղ է և հագեցնող շատ փոքր քանակից:
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ /6 Անձի համար/
0,5կգ սունկ
150գ բլղուր
1 գլուխ սոխ
3լ ջուր
200-300գ հալած պանիր
80-100գ կարագ
2 ճյուղ համեմ կամ սամիթ
1. 3լ ջուրը կաթսայի մեջ լցնել և հասցնել եռման աստճանի:
2. Կտրատել սունկը և սոխը, լվանալ բլղուրը և եփել եռացող ջրում մոտ 30 րոպե:
3. Երբ տեսնեք, որ սունկը եփված է 1 բաժակ սուպի հեղուկից լցնել առանձին ամանի մեջ, լցնել այնտեղ հալած պանիրը և հարիչով հարել: Իմ պանիրը "янтарь " ֆիրմայի հալած պանիրն էր, որից օգտագործեցի 4 տուփ:
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ /6 Անձի համար/
0,5կգ սունկ
150գ բլղուր
1 գլուխ սոխ
3լ ջուր
200-300գ հալած պանիր
80-100գ կարագ
2 ճյուղ համեմ կամ սամիթ
1. 3լ ջուրը կաթսայի մեջ լցնել և հասցնել եռման աստճանի:
2. Կտրատել սունկը և սոխը, լվանալ բլղուրը և եփել եռացող ջրում մոտ 30 րոպե:
4. Հարած պանրի զանգվածը լցնել սուպի մեջ և լավ խառնել, թողնել մինչև եռալը, ավելացնել կարագը և կանաչին ու վերցնել կրակից: Կարագը ես վերջում եմ լցնում սուպերին, որպեսզի չկորչեն թանկագին վիտամինները:
Էս ապուրից ես պատրաստել էի, բայց բլղուրի փոխարեն ալյուր էի լցրել (կարագը առանձին թավայի մեջ հալեցրել էի, ավելացրել 2 ճ/գ ալյուր ու 2 րոպե խառնելով բովել։ Ապա ավելացրել 200 գ թթվասեր ու մարմանդ կրակին անընդհատ խառնելով՝ ստացել համասեռ զանգված։ Ստացված զանգվածը ավելացրել եմ ապուրին։ Իսկ հալեցրած պանիր մեկ տուփ էի օգտագործել։
ReplyDeleteԸնտանիքիս անդամները շատ հավանեցին, բայց ինձ դուր չեկավ։
Ձեր նշած ձևով կփորձեմ պատրաստել, ինձ հաստատ դուր կգա:
Delete