Այս սուպի կամ ավելի շուտ ճաշի անվանումը չգիտեմ ինչ առնչություն ունի սանդալի հետ, այն ամառային հիմնական ճաշերից է, որը պատրաստվում է համարյա ամեն անգամ տարբեր ձևերով /այսինքն տանը եղած բանջարեղեններով/: Կարելի է եփել և հավի կամ տավարի, ոչխարի մսով, բամիայով և այլն:
ԻՆՉ Է ՀԱՐԿԱՎՈՐ
3-4 կարտոֆիլ
1 սմբուկ
1 դդմիկ
1-2 քաղցր կանաչ պղպեղ
200 գրամ կանաչ լոբի
2-3 լոլիկ
0.25 կապ խառը կանաչի
2-3 ճաշի գդալ բուսայուղ
1-2 գլուխ սոխ
1-2 պճեղ սխտոր
1. Կտրատում ենք բոլոր բանջարեղենները, կանաչին:
2. Կտրատած բանջարեղենը շերտ շերտ դասավորում ենք կաթսայի մեջ, վրան լցնում ենք այնքան ջուր կամ մսի արգանակ, որ բանջարեղենները ծածկվեն ավելացնում ենք բուսայուղը: Ապա դնում ենք կրակին եփվելու մոտ 40-60 րոպե: Հենց եռա պարունակությունը ավելացրեք աղ, երբ զգաք, որ բոլոր բանջարեղենները եփել են, ավելի շուտ կարտոֆիլը, ապա վերջ մեր ճաշը պատրաստ է:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
VIVA ARMENIA
ReplyDeleteLILIT JAN MSOV CHI SA?
ReplyDelete