Saturday, February 5, 2011

Apple pie / Խնձորի բլիթ


Վերջապես պատրաստեցի մի բլիթ (պիրոգ), որը հենց ամուսնուս սրտովն էր, իսկ ասեմ Ձեզ նա շատ բծախնդիր է, այնպես որ կարող եք առխային փորձեք սարքելը:)))))

ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ


Խմոր
200 գրամ կարագ
200 գրամ շաքարավազ
2 ձու
200 գրամ թթվասեր կամ մածուն
1թեյի գդալ սոդա
1 ճաշի գդալ քացախ
4-5 բաժակ ալյուր


Միջուկ
4-5 խնձոր
2 թեյի գդալ դարչին
2 ճաշի գդալ մեղր կամ 0.5 բաժակ շաքարավազ


1 ձու վրան քսելու համար

1. Խորը թասի մեջ լցրեք շաքարավազը, փափկեցված կամ քերած կարագի հետ հարեք:






2. Ավելացրեք ձուն, թթվասերի կամ մածունի վրա լցրեք քացախն ու սոդան և լավ հարելով լցրեք զանգվածի վրա:






3. Այնուհետև ավելացրեք 3-4 բաժակ ալյուր ու հունցեք սեղանի վրա, պետք է ստացվի պինդ խմոր, բայց այնպես որ մի փոքր կպչի ձեռքերին, որից հետո թողեք խմորը մի փոքր հանգստանա:



4. Այդ ընթացքում մենք կպատրաստենք միջուկը, որի համար կեղևազրկում ենք խնձորները, քերում, ավելացնում դարչինն ու մեղրը կամ շաքարավազը ու լավ խառնում:





5. Վերադառնում ենք մեր խմորին: Խմորի 1/3 մասը առանձնացնում ենք վերևի շերտի համար: Մյուս մասը մի փոքր գրտնակի օգնությամբ բացում ենք ու զգուշությամբ այն տեղադրում ենք նախապես ալյուրոտած թավայի մեջ ու զգուշությամբ տարածում խմորը թավայի մեջ: Վրան լցնում ենք մեր միջուկը ու հավասարաչափ տարածում խմորի վրա:


6. Այնուհետև խմորի մյուս մասը գրտնակում ենք կտրտում 2-3 սմ հաստությամբ զոլեր և դրանով ձևավորում ենք մեր պիրոգը: Կարող եք այլ կերպ ձևավորել: Այստեղ ձեր ֆանտազիային ազատություն տվեք: Այնուհետև խմորի վրա քսեք հարած ձուն ու դրեք 200 աստիճան տաք ջեռոցում:



7. Այն կթխվի մոտ 30 րոպե: Երբ կարմրի երեսը, համոզվեք, որ լավ եփվել է ու հանեք ջեռոցից: Թողեք այն սառչի ու կտրատելուց հետո այն մատուցեք





ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ



7 comments:

  1. Շաաաաաաաաատ համովա))) ես պատրաստեցի)))Շնորհակալություն բաղադրատոմսի համար!!!

    ReplyDelete
  2. ՈՒրախ եմ օգտակար լինելու համար :)

    ReplyDelete
  3. shnorhakalutyun,shat hamex er.bayc karelie xndzori poxaren,asenk hataptux kam bal ogtagorcel?

    ReplyDelete
  4. ՈՒրախ եմ որ այս բաղադրատոմսն օգտակար է եղել Ձէզ համար, իհարկե կարելի է պատրաստել այն հատապտուղներով կամ այլ մրգերով, ես թխել եմ խնձորով ու սերկեւիլով շատ համեղ էր ստացվել, հաստատ սեւ մոշով, ազնվամորով էլ ինչպես նաեւ զանազան ջեմերով էլ շատ համեղ կստացվեն:

    ReplyDelete
  5. Շատ շնորհակալ եմ բաղադրատոմսի համար, պատրաստեցի, շատ համեղ ստացվեց, մանրամասն նկարագրել էիք ընթացքը��։

    ReplyDelete
  6. shnorhakalutyun LILIT jan,shaaaaaaat lavn er,bolorov shat goh mnacin,amusnus shaaat dur ekav

    ReplyDelete
  7. Shnorakalutyun es porceci shat hamexer enqan hamex vor mek jamum prcav

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։