Այս բլիթի (պիրոգի) ձևը ես վաղուց էի նկատել իմ ամերիկյան թխվածքների ու Ջուլիա Չայլդի գրքի մեջ և գլխումս պտտվում էր, թե ինչ համադրությամբ այն պատրաստեմ: Վերջերս շերտավոր խմորի գնդեր ունեի, ու չէի կողմնորոշվում, թե ինչ պատրաստեի և ի վերջո որոշեցի պատրաստել սա...
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
2 գունդ շերտավոր խմոր
Միջուկը
2 գլուխ սոխ
500 գրամ հավի դոշ
500 գրամ շամպինիոն սունկ
3 ճաշի գդալ բուսայուղ
աղ և սև պղպեղ
1 ձու վրան քսելու համար
1. Սոխը, սունկը և հավի դոշը մանր կտրատել, լցնել թավայի մեջ ու բուսայուղով տապակել` ավելացնելով աղ և սև պղպեղ:
2. Տապակելուց հետո միջուկը թողնել, որ սառչի:4. Թավայի մեջ տեղադրած խմորի վրա լցնել ողջ միջուկը և հարթեցնել` բոլոր եզրերից թողնելով 2-3 սմ տարածք:
5. Հաջորդ խմորի գունդը հանել սառնարանից, գրտնակել թավայի չափով ու երկայնքով ծալել, ինչպես նկարում է:
7. Այնուհետև զգուշությամբ այն տեղադրեք միջուկի վրա ու բացեք խմորը: Վրան քսեք հարած ձուն: Պատառաքաղի օգնությամբ եզրերը սեղմելով նախշեր տվեք խմորին ու դրեք 200 աստիճան տաք ջեռոցում, մոտ 30 րոպե:
8. Երբ մեր պիրոգի երեսը կարմրի, ուրեմն այն պատրաստ է հանում ենք ջեռոցից: Այն կարելի է մատուցել և տաք, և սառը վիճակում:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
No comments:
Post a Comment
Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։