Sunday, January 30, 2011

Mushroom Tart / Սնկով Բլիթ



Այս բլիթի (պիրոգի) ձևը ես վաղուց էի նկատել իմ ամերիկյան թխվածքների ու Ջուլիա Չայլդի գրքի մեջ և   գլխումս պտտվում էր, թե ինչ համադրությամբ այն պատրաստեմ: Վերջերս շերտավոր խմորի գնդեր ունեի, ու չէի կողմնորոշվում, թե  ինչ պատրաստեի և ի վերջո որոշեցի պատրաստել սա...



ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ

2 գունդ շերտավոր խմոր

Միջուկը
2 գլուխ սոխ
500 գրամ հավի դոշ
500 գրամ շամպինիոն սունկ
3 ճաշի գդալ բուսայուղ
աղ և սև պղպեղ

1 ձու վրան քսելու համար

1. Սոխը, սունկը և հավի դոշը մանր կտրատել, լցնել թավայի մեջ ու բուսայուղով տապակել` ավելացնելով աղ և սև պղպեղ:
2. Տապակելուց հետո միջուկը թողնել, որ սառչի:
3. Խմորներից մեկը հանել սառնարանից և գրտնակել թավայի չափով: Գրտնակելուց հետո տեղադրել թավայի մեջ:
4. Թավայի մեջ տեղադրած խմորի վրա լցնել ողջ միջուկը և հարթեցնել` բոլոր եզրերից թողնելով 2-3 սմ տարածք:
5. Հաջորդ խմորի գունդը հանել սառնարանից, գրտնակել թավայի չափով ու երկայնքով ծալել, ինչպես նկարում է:

6. Ծալելուց հետո ծալված մասից սուր դանակով ճեղքեր արեք` եզրերից թողնելով 2-3 սմ տարածք:
7. Այնուհետև զգուշությամբ այն տեղադրեք միջուկի վրա ու բացեք խմորը: Վրան քսեք հարած ձուն: Պատառաքաղի օգնությամբ եզրերը սեղմելով նախշեր տվեք խմորին ու դրեք 200 աստիճան տաք ջեռոցում, մոտ 30 րոպե: 
8. Երբ մեր պիրոգի երեսը կարմրի, ուրեմն այն պատրաստ է հանում ենք ջեռոցից: Այն կարելի է մատուցել և տաք, և սառը վիճակում:



ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ



No comments:

Post a Comment

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։