2 գլուխ սոխ
1 լոլիկ
3-4 սև սալորաչիր
1-2 կարտոֆիլ
3ճաշի գդալ սիսեռ
6 հատիկ սև պղպեղ
1 ճաշի գդալ համեմ
1ճաշի գդալ մաղադանոս
2 ճ. գդալ կտրատած անանուխի տերևներ
1.Սիսեռը թրջել 3-4 ժամ առաջ: Եթե ժամանակ չունեք, կարող եք եռացրած ջուր լցնել և 1 ժամից պատրաստ է լինում: Հետո հանել սիսեռի թեփիկները: Միսը լվանալ, կտրտել ոչ մեծ կտորների: Սոխը կտրտել կլոր-կլոր: Սև սալորի բացակայության դեպքում, կարելի է երկու կտոր կիտրոն վերցնել, կտա նույն թթվաշ համը: Ջեռոցը տաքացնել 190 ºС:
Ընդհանրապես փիթին պատրաստում են կավից փոքրիկ կճուճների կամ սափորիկների մեջ` առանձին-առանձին, մեկ անձի համար:
/Փիթին տնային պայմաններում կարելի է պատրաստել կաթսայի մեջ և մատուցել ափսեներում:/
2. Միսը, սիսեռը, սոխը, անանուխը լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել 1լ եռացրած ջուր կափարիչով կամ փայլաթիթեղով փակել և 30րոպե դնել ջեռոցը:
3. Կարտոֆիլը կտրտել մեծ կտորներով: Լոլիկը քառակուսի կտրտել և ավելացնել մսի վրա: Եփել 40 րոպե:
4. Անանուխի տերևները լվանալ, չորացնել և կտրտել: Կաթսան ջեռոցից հանելուց հետո ավելացնել անանուխը, կանաչին և թողնել 3 րոպե:
Մատուցել տաք վիճակում:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Շատ շնորհակալություն... Ի դեպ, մի ուղղում, այս ճաշատեսակի իսկական անունն է Պուտուկ, որը հին հայկակական ճաշատեսակ է: Փիթին դա ադրբեջանական անունն է ...
ReplyDeleteՇատ շնորհակալություն մեկնաբանության համար, ես անպայման կուղղեմ:)
ReplyDelete