ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ /3-4 հոգու համար/
0.5 կգ խոզի միս
50 գ խոզի սալ
2ճաշի գդալ ձեթ
3գլուխ սոխ
5-6 գազար
1բաժակ սպիտակ գինի կամ 1բաժակ ջուր խառնած 2 ճաշի գդալ քացախով
0.5 թեյի գդալ դափնու տերևի փոշի
0.5 թեյի գդալ մանրացրած ուրց
3 ճյուղ մաղադանոս
աղ և սև պղպեղ
2. Սալը կտրատել երկար-երկար ու բարակ, թավայի մեջ լցնել ձեթը ու ավելացնել սալը` դնելով բարձր կրակի վրա:
3. Երբ թավայից ծուխ դուրս գա ավելացրեք միսը ու տապակեք այնքան, մինչև բոլոր կողմերը կարմրեն:
4. Կտրատում ենք սոխն ու գազարը ու ավելացնում տապակված մսին:
5. 5 րոպե միասին եփելուց հետո , մասսան լցրեք տարրայի մեջ, ավելացրեք դափնու տերև 0,5 բաժակ գինի կամ քացախով ջուր, ծածկեք ու դրեք 200 աստիճան տաք ջեռոցում:
6. 30-40 րոպե եփելուց հետո այն կարող եք մատուցել տաք վիճակում:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Lil jan anpayman ksarqem es blyudaic, Apres!!!!
ReplyDeleteMarianna