Sunday, November 7, 2010

A La Sacivi (chicken) / Ա Լա Սացիվի


Այս ճաշատեսակ-ը լիովին իմ իմպրովիզ-ն է ու հիշեցնում է վրացական Սացիվիին, ես այն անվանեցի Ա Լա Սացիվի, քանի որ սացիվիին ավելացրել էի Ջուլիա Չայլդի սոուսի պատրաստման եղանակը: Պատրաստելու համար շատ քիչ ժամանակ է պահանջվում:



Բաղադրություն-ը /2-3հոգու համար/

300գրամ հավի կրծքամիս
1/2 բաժակ ջուր
3 ճաշի գդալ ձեթ
1/8 բաժակ ընկույզ
1 հատիկ սխտոր
1/8 թեյի գդալ սունելի-խմելի
100 գրամ թթվասեր
1թեյի գդալ օսլա
3 ճյուղ սամիթ
աղ և սև պղպեղ

1. Հավի կրծքամիս-ը կտրատել:






2.Թավա-ի մեջ լցնել ձեթ-ը ու դրեք կրակին: Ավելացրեք հավ-ը, աղ-ն ու պղպեղ-ը ու թողեք կրակին մոտ 10 րոպե, մինչև կարմիր դառնալը:






3. Ավելացրեք կտրատած ընկույզ-ը , սխտոր-ը ու սունելի-խմելին: Այնուհետև ավելացրեք ջուր-ը ու եփել մոտ 5 րոպե:



4. Ապա թավա-ի միջի հեղուկ-ը դատարկեք մի փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացրեք թթվասեր-ն ու օսլա-ն և դրեք թույլ կրակի վրա` անընդհատ խառնելով եփել մինչև եռալ-ն ու մի փոքր թանձրանալ-ը:


5. Պատրաստի սոուսը լցնել եփված հավ-ի վրա, խառնել, ավելացնել կտրատած սամիթը: Կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում, խոստովանեմ, որ սառը վիճակում այն ավելի համեղ էր:



ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ









4 comments:

  1. Ընտիր ռեցեպտ է, հատկապես նրանց համար, ովքեր հավես չունեն սացիվի պատրաստեն, բայց շատ են ուզում ուտել:)))

    ReplyDelete
  2. Ու ես կասեմ քեզ, որ սացիվիից մի առավելություն ունի, ոսկրեր չկան մեջը ու չոս սոուսոտվում ուտելուց, քաղաքակիրթ ձևով ուտում ես մինչև վերջ :)

    ReplyDelete
  3. Lil jan shat apres es sa vax@ kpatrastem hyurer unem shaaaaaaaaaaaat uraxaca te che mtatum ei inch nor ban patrastem:))pachikner qez...

    ReplyDelete
  4. Ան ջան անհամբեր կսպասեմ feedback-իդ, տեսնեմ ինցհպես ե մօտտ ստացվել, հավանել եք, թե չէ?...

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։