Friday, October 15, 2010

Orange Sponge Cake / Նարնջե Բիսկվիտ


Այս բիսկվիտ-ի թխել-ը պահանջում է ընդամենը 30 րոպե: Խմորը ստացվում է շատ փափուկ, իսկ համը շատ լավ: Եվ գլխավորն այն է, որ կարող եք նրան տալ ցանկացած մրգի կամ համեմունքի համ /կակաո, լիմոն, խնձոր և այլն/:
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ

1-2ձու
200գրամ շաքարավազ
200գրամ մածուն
1 թեյի գդալ սոդա
1նարնջի կեղև
3 ճաշի գդալ ձեթ
300գրամ ալյուր

1. Ձու-ն հարել, ավելացնել շաքարավազ-ը:






2. Սոդա-ն լցնել մածուն-ի մեջ, լավ հարել ու ավելացնել խմոր-ին: 






3. Նարինջը առանձնացնել կեղև-ից ու մանր կտրատել կամ աղալ ու ավելացնել խմորին:






4. Խմորի մեջ լցնել ձեթը, ալյուրը ու հարել այնքան, մինչև ստացվի լուծված զանգված:






5. Տորթի կաղապարին քսել ձեթ ու խմորը լցնել մեջը ու թխել 200 աստիճան ջեռոցում մոտ 20 րոպե:






6. Երբ տեսնեք, որ տորթը կարմրել է, փայտիկ-ով ստուգեք ու համոզվեք, որ մեջը եփվել է: Հանեք ջեռոցից ու շուռ տալով կաղապարը հանեք եփված տորթը:








ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ








5 comments:

  1. Ինչպես միշտ հետաքրքիր ու ստեղծագործական մոտեցում դեպի ուտելիք Լիլ ջան:))))))))))))

    ReplyDelete
  2. Lil jan iroq vor inchpes misht hrashali e amen inch@ maladec janiks:))

    ReplyDelete
  3. Ես այսօր պատրաստեցի այս բիսկվիտը նույն բաղադրությամբ, սակայն կես բաժակի չափ չամիչ լցրեցի նարինջի փոխարեն և երկու ճ.գդալ էլ կակաո ավելացրեցի: Շատ հետաքրքիր ստացվեց ու կարևորը շատ դուր եկավ իմ բալիկին:)))

    ReplyDelete
  4. shat hamex er...shnorhakalutyun

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։