Ռիզոտտոն իտալական ճաշատեսակ է, որի հիմքը կազմում է բրինձը և, քանի որ մենք ընտանիքով շատ ենք սիրում բրինձ, ես սկսեցի ուսումնասիրել Ռիզոտտոյի բոլոր ռեցեպտները: Այսօր ձեզ հետ կիսվում եմ սնկով Ռիզոտտոյի ռեցեպտով:
ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆԸ /4հոգու համար/
1բ բրինձ
200գ շամպինիոն
2 փոքր սոխ
2ճգ ձեթ
40գ կարագ
1բ հավի արգանակ կամ ջուր
1.25բ ջուր
80գ պանիր
աղ ըստ ճաշակի
1. 100գ շամպինիոնը կտրատեք և 1.25բ ջրով եփեք 10 րոպե:
2. Մանր կտրատել սոխն ու սնկի մյուս մասը:
3. Լայն կաթսայի մեջ ձեթն ու կարագը լցրեք ու դրեք կրակին, երբ կարագը հալվի , ավելացրեք մանր կտրատած սոխն ու սունկը և տապակեք այնքան, որ սոխը դառնա թափանցիկ:
4. Այնուհետև ավելացրեք բրինձը և 3-5 րոպեթողեք կրակին` երբեմն-երբեմն խառնելով մասսան:
5. Ավելացրեք սունկը ջրով, աղ և ծածկեք կաթսան կափարիչով:
6. Երբ ջուրը քաշված լինի, ավելացրեք մնացած տաք ջուրը կամ արգանակը և թույլ կրակի վրա թողեք եփվի:
7.Երբ զգաք, որ ջուրն ամբողջովին քաշվել է, ավելացրեք քերած պանիրն ու լավ խառնելուց հետո ծածկել կաթսան ու վերցնել կրակից:
8. Մատուցել անմիջապես` տաք վիճակում:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Լիլ ջան ինձ թվում է շատ համեղ է ստացվել:Մի օր առիթ լինի ամպայման կսարքեմ:
ReplyDeleteՀա շատ համեղ էր:
ReplyDeleteԼիլ ինչ հիանալի ճաշատեսակ է: Ես էլ եմ բրինձ շատ սիրում, ու ինչ լավ ես ցույց տալիս պատրաստման եղանակը, հաստատ պատրաստելիս չենք սխալվի:
ReplyDeleteapres harsik jan shat hetaqrqir baxadratoms e asem vor es shat em kerel , bayc hamozvat em vor qo patrastat@ shat aveli hamex e, erbeq mtqovs cher ancel patrastel bayc hima shat em uzum porcel, shat shat apres janiks:)...
ReplyDelete