ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ /6-8 հոգու համար/
1 կգ տավարի փափուկ առանց ջիլերի միս
800 գրամ սունկ ցանկալի մեծ-մեծ
1 բաժակ դառը կարմիր գինի
3-4 ճաշի գդալ ձեթ
50գ կարագ
աղ և սև պղպեղ
1. Միսը կտրատել մոտ 10X5սմ չափով և 0.8սմ հաստությամբ:
2. Աղ և պղպեղ ցանել մսի վրա ու լանգետի ծեծիչով ծեծել, կարող եք վրան միանգամյա օգտագօրծվող /одноразовый/ տոպրակ դնել, որ մսի ծվենները շուրջբոլորը չթափվեն:
3. Այնուհետև թավան դրեք կրակին, ձեթը լցրեք մեջը ու սպասեք լավ տաքանա, որից հետո լանգետի կտորները տապակել: Տպակաեք այնպես, որ երկու կողմն էլ լավ կարմրի:
4. Տապակած միսը դասավորեք մեծ թավայի կամ ջեռոցի տարրայի մեջ ու վրան լցրեք գինին:
5. Սնկի ոտիկները առանձնացրեք և աղ ցանեք վրան:
6. Սունկը լցրեք մսի վրա, այնպես, որ փոսիկները տեսնեք, որպեսզի այդտեղ կուտակվի սնկի ջուրը, կարագը մանրացրեք ու լցրեք մասսայի վրա:
7. Ծածկեք տարրայի կամ թավայի բերանը ու դրեք կրակին կամ ջեռոցը 250 աստիճան: Երբ զգաք, որ սնկերը եփվել են ու գինին համարյա թե ներծծվել, ուրեմն մեր ուտեստը պատրաստ է: Մատուցեք տաք վիճակում: Կարող եք նաև ավելացնել քերած պանիր ու թողնել կրակին մինչ նրա հալվելը:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Լիլ ջան հիանալի բաղադրատոմս է: Հիանալի ուտեստ կլինի քիչ քանակով հյուր ընդունելու ժամանակ:
ReplyDeleteLil jan shat shat apres shat hetaqrqir baxadratomsa es el mtatum ei inch nor ban patrastem vax@:)
ReplyDelete