100գ պանիր
1,5 թեյի գդալ մանանեխ
1/2բաժակ մայոնեզ
1 միջին չափի սոխ
աղ, կարմիր պղպեղ
50գ կարագ
2 ճաշի գդալ ձեթ
1. Միջին չափի կաթսայի կեսը ջուր լցնել ու դնել կրակին մինչ եռալ-ը, եռացող ջրին ավելացրեք աղ և լցրեք կտորների բաժանած ծաղկակաղամբ-ը:
2. Եփել 10-15 րոպե, հետո ծաղկակաղամբ-ը քամել:
3. Միջին չափի թավա-ն դրեք կրակին, ավելացրեք ձեթը ու երբ այն դառնա տաք ու մի փոքր ծուխ բարձրանա, ավելացրեք ծաղկակաղամբ-ը ու սկսեք տապակել 5-7 րոպե, այնպես, որ հավասարաչափ մի փոքր կարմիր դառնա:Կրակից վերցրեք ու դրեք մի կողմ:
4. Մայոնեզը լցրեք խորը ափսեի մեջ, ավելացրեք մանր կտրատած սոխ-ը ու մանանեխ-ը ու լավ խառնեք:
5. Մայոնեզով զանգվածը լցրեք ծաղկակաղամբի վրա ու լավ խառնելով տեղադրեք ջեռոցի թավայի մեջ, ավելացրեք կարմիր պղպեղով ու կտրատած կարագը տեղ-տեղ լցրեք: Այնուհետև դրեք նախապես 200 աստիճան տաք ջեռոցում 10-15 րոպե:
6. Երբ զգաք, որ այն մի փոքր կարմրել է ընդհանուր, հանեք տարրան, վրան լցրեք քերած պանիրը և նորից դրեք ջեռոց-ը, այնքան, մինչև պանրի հալվի:
7.Մատուցեք անմիջապես` տաք վիճակում:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
es el ayl dzever chgitei,miayn dzvov ei patrastum.bayc ays tarberak@ porceluc heto hastat el charje angam hishel dzvov tapakelu masin....
ReplyDeleteshaat hamov e u shat hesht
Լիլկա ջան, շատ հետաքրքրիր բաղադրատոմս է, ողջույններս: Իսկ ես ծաղկակաղամբը պատրաստում եմ առանց ձվի, շատ քիչ եմ եփում և տապակում:
ReplyDeleteԱպրես էդպես էլ կփորձեմ, բայց էլ ոչինչ չես եփում ծաղկակաղամբի հետ?
ReplyDelete