Friday, August 6, 2010

Salad with crab / Կռաբով /ծովախեցգետնով/ սալաթ


Ես որ լսում եմ կռաբով /ծովախեցգետինով/ սալաթի մասին, միանգամից ինձ մոտ առաջ է գալիս կռաբն առաջին հերթին միայն տվյալ համատեղելիությամբ: Այս սալաթն ահավոր ներդաշնակ, թարմ սալաթ է, ներդաշնակ է այն առումով, որովհետև դժվար է կռաբի ակտիվ համի հետ հարմարացնել մյուս սննդամթերքները: Նկարագրեմ իմ սիրելի սալաթը: Հա նշեմ, որ ահավոր զարմանում եմ այն մարդկանց վրա, որոնք չեն սիրում կռաբը սալաթների մեջ և ընդհանրապես կռաբը, ասեմ, որ շաաաաատ համեղ է ամենուրեք /իհարկե ինձ համար/:



ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ


1տ կռաբի ձողիկներ /ծովախեցգետին/
1տ /300-400գ/ պահածոյացված եգիպտացորեն
2 գազար
3 միջին չափի թարմ վարունգ
կես կապոց սամիթ
100-200գ մայոնեզ
աղ
սև պղպեղ


1. Առաջին հերթին կտրատում ենք կռաբի ձողիկները երկար-երկար: Ինչու երկար` նախ գեղեցիկ է և նաև զգալի համեղ է մյուս մթերքների հետ, նրա համը ակտիվ է ստացվում:




2. Այն լցնում ենք եգիպտացորենի վրա:







3. Կռաբի նման երկար-երկար կտրատում ենք նախօրոք մի փոքր եփած գազարն ու թարմ վարունգը և ավելացնում մասսային:





4. Մանր կտրատում ենք և ավելացնում սամիթը, համեմում ենք սալաթը աղով և պղպեղով և միայն մատուցելիս ավելացնում ենք մայոնեզըն ու լավ խառնում: ՈՒ արդեն պատրաստ է մեր սալաթը:




ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ






2 comments:

  1. Դեռ չեմ փորձել, բայց արդեն ախորժակս բացվեց: Շնորհակալություն

    ReplyDelete
  2. շաաաաաաաաաաաաաատ լավն ա

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։