Wednesday, August 4, 2010

Cake With 12 Eggs / 12 Ձվանի Տորթ



Գուցե թվա քեզ, որ սովորական բանա էլի էս ձվանի տորթ սարքելը, բայց ես մինչ վերջերս գիտեի, որ դա շատ դժվար է պատրաստել ու գերադասում էի գնել այս տիպի տորթերը, բայց ի վերջո որոշեցինք ինքնուրույն պատրաստել այն ու պատկերացրեք դժվար չէր, իսկ ամենագլխավորն ու հաճելին նրա ձևավորումն է ու երբ դա ձևավորեք վերջացնեք արդեն ձեր ուղեղում կունենաք հաջորդի ձևավորման գաղափարը: Ամսի 29-ին մեր Մերիի /եղբորս աղջկա/ խնունդն էր ու ես որոշեցի առիթը բաց չթողնեմ ու մամայիս համոզեցի, որ հենց մենք պատրաստենք տոնական տորթը, մանավանդ ես անընդհատ ուզում էի փորձել սերուցքային /slivki-ov/ կրեմը:


ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ`

Խմոր

12 ձու
2բ /400գ/ շաքարավազ
2բ /400գ/ բարձր որակի ալյուր
1պտղունց վանիլին
40-50գ կարագ

Թարմացնող հեղուկ

0.75բ կոնյակ կամ լիկյոր
0.25բ ջուր
0.5բ շաքարավազ

Կրեմ

1տուփ /1լ/ կիսապատրաստի սերուցք
2բ շաքարի փոշի
1պտղունց վանիլին

1. Նախ 12 ձվերի սպիտակուցները առանձնացնել դեղնուցներից:







2. Սպիտակուցները հարիչով հարել այնքան, մինչև պնդանա ու ստացվի բեզե, բեզեին քիչ-քիչ, մոտ 1ճ գդալի չափով ավելացնել շաքարավազը ու լավ հարել:







3. Այնուհետև մի փոքր խառնել ձվի դեղնուցները և քիչ-քիչ /1ճգ/ավելացնել ստացված բեզեի վրա` փայտե գդալով  մասսան անընդհատ խառնելով:




4. Անընդհատ խառնելով փայտե գդալով` քիչ-քիչ ավելացնում ենք ալյուրը:





5. Վերջում լցնում ենք վանիլինը լավ խառնում ու մեր խմորն արդեն պատրաստ է: Վերցնում ենք 35-40սմ տրամագծով  և 13-18սմ խորությամբ թավա կամ կաթսա, պատում ենք նրա պատերն ու հատակը կարագով ու խմորը լցնում ենք մեջը:





6. Նախքան կաթսայի կամ թավայի կափարիչի ծածկելը նրա բերանը ծածկում ենք սրբիչով, ապա միայն դնում ենք կափարիչը:



7.  Այնուհետև կաթսան տեղադրում ենք շատ մարմանդ կրակին և լավ կլինի գազի աչքի վրա տեղադրվի մետաղյա մի պահպանիչ շերտ և հետո միայն կաթսան և թողնում ենք այն եփվի մոտ 2-3 ժամ: 2Ժամը լրանալուց հետո լուցկու չոփով կարող եք ստուգել այն եփել է թե ոչ: Խմորի պատրաստ լինելուց հետո վերցնել կրակից, թողնել 2 րոպե հանգստանա, այնուհետև դնել թաց սրբիչի վրա ու կաթսայի բերանը բացելով շուռ տալ պատրաստի խմորը: 
8. Թարմացնող հեղուկը շատ կարևոր է այս տիպի խմորների համար, այն խմորը թարմ և օդային է դարձնում, հեղուկւ բոլոր բաղադրիչները խառնել միմյանց, այնպես, որ դառնա մեկ զանգված ու դնել մի կողմ:







9. Կրեմը պատրաստելու համար ես ընտրել էի սերուցքայինը, բայց այս տորթի համար կարելի է պատրաստել ցանկացած տեսակի կրեմ /բեզե, ծանր կարագով և այլն/: Սերուցքայինի համար, նախ սերուցքային կիսապատրաստի կրեմի ինստրուկցիան է պետք ընթերցել, օրինակ տվյալի տուփի վրա նշված էր, որ այն օգտագործելուց առաջ պետք է նվազագույնը 12 ժամ այն թողնել սառնարանում 5-10 աստիճանի տակ և հետո միայն օգտագործել: Հեղուկ սերուցքը լցնել խորը թասի մեջ ու սկսել հարել հարիչով, այն քիչ-քիչ պնդանալու է և երբ ստանաք կրեմի թանձրություն քիչ-քիչ ավելացրեք շաքարի փոշին, կարող եք հարելու ընթացքում համը ստուգել, և ըստ ձեր քաղցրության ճաշակի լցնել այն, վերջում ավելացնել վանիլինը: Շատ արագ է այն ստացվում:

10. Կրեմի պատրաստելուց հետո անցնում ենք ձևավորմանը: Նախ կտրում ենք մեր խմորի շերտը երկու մասի, ու ամեն բաց մասի վրա լցնում հավասարաչափ մեր թարմացնող հեղուկը: Եթե տորթը ձևավորելու եք ուշ, ուրեմն հեղուկը քսեք ու թողեք այդպես մնա, որ խմորը փափուկ մնա: Ձևավորեք ըստ ձեր ճաշակի տորթը ու մինչ մատուցելը այն պահեք սառնարանում:

ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ







20 comments:

  1. Lil jan shat sirun torta u hamozvat em shat shat hamov, es el em misht ays tortic txum tnundneri jamanak, bayc mi qich tarber devov myus angam anpayman kpordem ays exanakov txel ind shat dur ekav:)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Lil jan es nor em kardum torti patrastman exanaky, shat havaneci, inz tvum eaydqan el bard chi u es karox em patrastel:)))))

    ReplyDelete
  4. Լիլիթ ջան, շաբաթ օրը պատրաստվում եմ թխել նմանատի տորթ, բայց երբեք չեմ փորձել: Վախենում եմ չստացվի :(

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. կներեք իսկ եթե սա պատրաստենք 6 կամ 8 ձվով?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Կատարում ես նույն ձևով ուղղակի շաքարավազը մեկ բաժակ ընդամենը

      Delete
  7. barev dzez es kardaci dzer grac@ asem avelin kariq chka dexnuc@ arandzin harel karox eq dzun u shaqaravaz@ miasin harel ev katsayin petq chi karag qsel @dhamen@ tak@ dreq sovorakan tert ------- 1bajak alyur@ kshrum e 160-170gr duq chit eq grel 400gr bayc vuch 2 bajak es grum em vorpes masnaget

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Barev dzez.knereq karox em nuyn@ txel jerochi mej?

    ReplyDelete
    Replies
    1. voch,cheq karkx txel jeroci mej anpayman petq e txel kraki vra.katox eq jerocum .bayc nuyn ardyunqy cheq stana

      Delete
    2. voch,cheq karkx txel jeroci mej anpayman petq e txel kraki vra.katox eq jerocum .bayc nuyn ardyunqy cheq stana

      Delete
  11. es misht txum em tsnundneri hamar tsxum im pordzu mej chka vor kactrunken yughem ughaki tak@ kalka em qcum u lcnum vren yugh@ chi toghum shat barcra tencel pordzeq sireli tiknayq

    ReplyDelete
  12. Es txum em bayc aranc karag qselu uxaki tuxt em prum tak@ u skzum mot 2 tari txel em kraki vra bayc es verjers txum em jerocum u asem jerocum shat aveli lav e linum qan kraki vra u jerocum kariq chka srbichov u kaparichov pakel uxaki lcreq txtapat kasturkai mej u dreq jeroc@

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Isk jerocum qani astichani tak petq e txvi u qani rope

    ReplyDelete
  15. Lilit jan es tnndyans orn txeci slivkes cheyi drel sarnaranum lav chexav

    ReplyDelete
  16. isk tefali kastrulkum karox enk txel

    ReplyDelete
  17. Բայց ինչի՞ 1 ից 2 ժամ շատ չի՞
    45 րոպեն բավական է

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։