Սկսեմ ներկայացնել Բուֆ Բուգինիոնի գաղտնիքները.
Բաղադրությունը 4 հոգու համար.
100գ խոզի սալ
1.3 կգ փափուկ, առանց յուղի ու ջիլերի տավարի միս
50գ ձեթ
1թգ աղ
2ճգ ալյուր
0.25թգ. սև պղպեղ
4միջին չափի գազար
2միջին չափի սոխ
2հատիկ սխտոր
1ճգ տոմատ
2 փոքր չափի դափնու տերև
0.5թգ. ուրց
3բ դառը երիտասարդ կարմիր գինի
1բ մսի արգանակ
15X30 չափով ու 6-7 սմ խորությամբ հրակայուն տարա
1. Ամենից առաջ խոզի սալը կտրատում ենք մոտ 0.6սմ հաստությամբ և 3սմ երկարությամբ,
և կրակի վրա մի փոքր ջրով եփում ենք 10 րոպե:
2. Եփված սալերը չորացնում ենք:
3. Կտրատում ենք տավարի միսը 3սմ կուբիկների նման:
4. Սալն ու տավարի միսը լցնում ենք թավայի մեջ ու ձեթով տապակում մոտ 4 րոպե, այնքան, որ տավարի միսը մի քիչ վարդագույն դառնա, երկու կողմը տապակելուց հետո հանում ենք թավայից մսի կտորները և սրբում ենք /հարմար է անձեռոցիկով/: Այս չորացնելը շատ կարևոր մաս է կազմում, քանի որ, երբ առաջին անգամ միսը սկսվում է տապակվել, դուրս է գալիս նրա արյունը և քափ է առաջանում, իսկ սրբելուց վերանում է այդ քափային տգեղ երևույթները ու մեր միսը շատ գեղեցիկ տեսք է ունենում:
5. Չորացված մսի կտորներին աղով համեմում ենք, լցնում ենք թավայի մեջ ու չորս կողմը կարմրացնում:
6. Կարմրացնելուց հետո մսերը հանում ենք թաթախում ալյուրի մեջ ու նորից տեղադրում թավայի մեջ:
7. Ալյուրոտ մսի կտորները նորից կարմրացնում ենք և հանելով դասավորում կողք-կողքի ջեռոցի տարայի մեջ:
8. Կտրատում ենք սոխը, մեծ-մեծ, կիսալուսնաձև` ինչպես նկարում է:
9. Կտրատում ենք գազարը` ուղղանկյունիների ձևով:
10. Սոխն ու գազարը լցնում ենք նույն միսը տապակած թավայի մեջ ու թողնում կրակին այնքան, մինչև զանգվածը մի փոքր վարդագույն դառնա:
11. Բանջարեղենի զանգվածը լցնում ենք դարսած մսի կտորների վրա:
12. Ավելացնում ենք մսի արգանակն ու գինին, տոմատը, ուրցը, ճզմած սխտորը, սև պղպեղն ու դափնու տերևները:
13. Տարան ծածկում ենք, եթե չունի կափարիչ, ուրեմն ծածկեք այն ինձ նման փայլաթիթեղով:
14. Այնոըհետև տարան դնում ենք կրակին մինչև եռալը:
15. Երբ սկսում է լավ եռալ, այն տեղադրում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցում, 150 աստիճանի տակ ու 3-4 ժամ թողնում ենք, որ եփվի, ընթացքում կարող եք նայել Բուֆ Բուգինիոնին:
16. Եթե զգաք գինին մածուցիկ է դարձել ու լավ քչացել է դա նշանակումէ, որ այն պատրաստ է:
17. Մատուցեք ջեռոցից հանելուց 10 րոպե հետո, տաք վիճակում: Այն պատրաստելուց հետո կարելի է սառնարանում պահել, հետո տաքացնել ու մատուցել:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Lil jan es erevi chdimanam u Erevan gam.Amen or gjot baner es sarqum.
ReplyDeleteShaaaat axorjeli tesq uni....
Anush
Lilka shat axorjeli u gravich tesq uni qo bourguignon@!!!!!
ReplyDeleteLil jan shat apres,iroq vor shat axorjeli tesq uni es chem hamberum te erb em qo patrastat@ porcelu:) PS. ernek expors amen or senc hamov banera utum:)
ReplyDeleteHarsik jan shat shat apres du amen inch aynqan lav es anum , aynqan gexecik nerkayacnum, inchpes bolor qo gorterum ays angam el amen inch hrashali e ...
ReplyDeleteMersi An jan
ReplyDeletees uzeci henc hima utel.....
ReplyDeleteLil jan hajord@ patrastvum em sa pordel tesnem vonc kstacvi ind mot, amen angam ays nkar@ nayum em axorjaks bacvuma, inchqan vat klini vor mard dieta pahi u der tun ga dajan e dajan:) amen inch@ aynqan hamex e erevum ev hamozvat em vor aydpes el ka...
ReplyDeleteLil jan demq es!!!!!es sa ampayman ksarqem!!!erevuma,vor shat hamova..mis@ ginu mej shat em patrastel,bayc voch ayspisi garnirov,salov..ampayman kporzem.Mersi qez:)
ReplyDeleteՌիմ ջան հաստատ դուրդ կգա շատ զիլ բան է, ու անպայման կիսվիր մեզ հետ տպավորություններով...Մեկ էլ ասեմ, որ լավ կլինի իրեն մատուցել սնկի կամ կարտոֆիլի հետ, սպագետին էլ լավ կլինի....ըստ քո ճաշակի...Մերսի...
ReplyDelete