Սուպ Խարչոն վրացական ազգային սուպ է, որի անվանումն իմ կարծիքով չի արտացոլում նրա հրաշալի համը....
Նկարագրեմ Սուպ Խարչոյի պատրաստումը.
Վերցնում ենք.
0.5 կգ տավարի միս
100 գ ընկույզ
1 լոլիկ2 միջին կամ մեծ չափի սոխ
50գ ձեթ կամ կարագ
3/4 բ. բրինձ
150գ տխեմալի
2-3 հատիկ սխտոր2թ.գ. սունելի-խմելի
0.5թ.գ. շաֆրան
1թ.գ. կարմիր պղպեղ /կարելի է նաև կծու/
0.5թ.գ. սև պղպեղ
3լ ջուր
3/4 տրցակ համեմ
Նախ մանր կտրատում ենք տավարի փափուկ միսն ու 3լ ջրով դնում կրակին եփվելու մոտ 1.5-2 ժամ, մինչև մսի եփելը:
Այնուհետեև ավելացնում ենք բուլյոնին բրինձը ու թողնում եփվի մոտ 10 րոպե: Եթե զգաք, որ ջուրը շատ է գոլորշիացել, ավելացրեք ևս 0.5-1 բաժակ ջուր, դուք կզգաք ըստ թանձրության:
Այդ ընթացքում մանր կտրատում ենք սոխը և թավայի մեջ սոխառած ենք անում, սոխը երբ մի փոքր դեղնում է ավելացնում ենք քերած լոլիկը, ու թողնում եփվի 3-4 րոպե, այնուհետև այդ զանգվածը լցնում ենք մեր սուպի վրա:
Սուպին ենք ավելացնում մանրացրած ընկույզը , ես այն մանրացրեցի իմ քերիչով, այն շատ հարմար է, բայց կարելի է օգտագործել բլենդեռի աղացը կամ վերջին դեպքում մանրացնել դանակով :
Ավելացնում ենք վրացական տխեմալին /որն ի դեպ վաճառվում է մեր խանութներում/, այստեղ շատ լավ կլիներ ավելացնել նաև թթու սալորաչիր մոտ 6-7 հատ, բայց ես չունեի :(
Այնուհետև մյուս բոլոր համեմունքները` սունելի-խմելին, շաֆրանը, սև և կարմիր պղպեղները և ճզմած սխտորը:
5 րոպե այս բոլորը եփվելուց հետո կտրատեք համեմը ու լցնելով` սուպին կրակից վերցրեք:
Ձեր սուպն արդեն պատրաստ է, այն մատուցեք տաք վիճակում:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
vonc kuteiiiiiiii supik
ReplyDeleteSat apsos vor Jermukum vorosh baxadrichner chem karox gtnel,te che hachuyqov kpatrastei
Anush jan achqis petqa gas Yerevan))))
ReplyDelete