Այս թխվածքի բաղադրությունը ես վերցրել եմ որդուս կոմիքսից: Մենք այն շատ հաճախ ենք պատրաստում, քանի որ այն ունի շատ պարզ պատրաստման եղանակ և չափազանց համեղ է:
Բաղադրությունը 8 հոգու համար
1 բաժակ /200-250գր/ ալյուր
1 բաժակ /200-250գր/շաքարավազ
1 պտղունց աղ
1/2 թգ սոդա
2 ճգ կակաո
1 բաժակ /200գր/ թթվասեր
1 ձու
1 ճգ հալեցրած կարագ
Կրեմի համար վերցնում ենք
3 ճգ կակաո
3 ճգ շաքարավազ
2 ճգ թթվասեր
50-70 գր. կարագ
Պատրաստման եղանակը`
1. Խառնել ալյուրը, շաքարը, աղը, սոդան, կակաոն: Այնուհետև ավելացնել թթվասերը, ձուն և կարագը: Թխվածքի տարան լավ պատել ձեթով, որպեսզի չկպչի: Թխել 30-40 րոպե 180-200 աստիճանի տակ.
2. Կրեմը պատրաստելու համար խառնում ենք կակաոն, շաքարավազը, թթվասերը և եռացնում շատ մեղմ կրակի վրա 3-5 րոպե: Հենց եռա, ավելացնել կարագը:
Թխվածքը պատել տաք կրեմով և մատուցել սառչելուց հետո:
Ապրես Ագապի ջան անպայման կփորձեմ պատրաստել:
ReplyDelete