Այս աղցանի առանծնահատկությունը տապակած սմբուկի ու թարմ պղպեղի համադրությունն է:
Պատրաստման համար ինչ է հարկավոր
2 սմբուկ
2 պղպեղ
200 գրամ թթվասեր
կես կապ մաղադանոս, համեմ
0.25 բաժակ մանրացրած ընկույզ
0.5 պճեղ սխտոր ըստ ճաշակի
3 ճաշի գդալ բուսայուղ
աղ, սև պղպեղ, քունջութ
1. Մանր քառակուսիներով կտրատում ենք սմբուկը, տապակում բուսայուղով,թողնում ենք սառի:
2. Վրան ավելացնում ենք կտրատած թարմ պղպեղը,կանաչին,ծեծած ընկույզը,այնուհետեվ համեմում ենք՝աղ,սեվ պղպեղ,քունջութ:
3. Թթվասերին ավելացնում ենք մի քիչ սխտոր ըստ ճաշակի ու խառնում ենք աղցանին:
2. Վրան ավելացնում ենք կտրատած թարմ պղպեղը,կանաչին,ծեծած ընկույզը,այնուհետեվ համեմում ենք՝աղ,սեվ պղպեղ,քունջութ:
3. Թթվասերին ավելացնում ենք մի քիչ սխտոր ըստ ճաշակի ու խառնում ենք աղցանին:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Sat jan shat lavna apres, mamais siraz salatn e, na shut shut e patrastum, u naev choracraz smbukic el e sarqum, shat hamex e stacvum, ha mek el du norutyun uneir, qunjuty, hastat qunjutov aveli hamex kstacvi:)
ReplyDelete