Friday, July 30, 2010

Chikcen Roll From Ann/ Հավի ռուլետ Աննայից

Այս ռեցեպտը ինձ ուղարկել է իմ շատ սիրելի նոր քույրիկն ԱՄՆ-ից` Աննան: Ինչու նոր, որովհետև ես նրան ձեռք եմ բերել իմ ամուսնության շնորհիվ))) Աննան Արթուրի քույրն է, հիմա կներկայացնեմ իր առաջարկած բաղադրատոմսը.
- Քանի որ իմ աղջիկը շատ է սիրում հավ և սունկ,- ասում է Աննան- ես որոշեցի այնպիսի բան պատրաստել, որ համեղ լինի, ինչպես նաև  հետաքրքիր լինի պատրաստման պրոցեսը, քանի որ մենք միասին ենք պատրաստում, այս ռեցեպտն իմ իմպրովիզն է.

"Proper" dough for meat dumplings / "Ճիշտ" խմոր պելմենիի համար

Շատ բարդ է լավ խմոր ստանալ պելմենիի համար: Ես այս բաղադրատոմսը գտա ցանցում: Իսկապես ստացվում է հիանալի առաձգական և համեղ խմոր:

Wednesday, July 28, 2010

Black Prince / Սև արքայազն








Այս թխվածքի բաղադրությունը ես վերցրել եմ որդուս կոմիքսից: Մենք այն շատ հաճախ ենք պատրաստում, քանի որ այն ունի շատ պարզ պատրաստման եղանակ և չափազանց համեղ է:



Tuesday, July 27, 2010

CHICKEN BREAST WITH MUSHROOMS / ՀԱՎԻ ԿՐԾՔԱՄԻՍԸ ՍՆԿՈՎ


Ես շատ եմ սիրում հավի կրծքամիսը պատրաստել տարբեր ձևերով, սա իմ իմպրովիզն է, այսինքն հենց իմ ռեցեպտը իմ խոհանոցից: Սա շատ հետաքրքիր ձևով համեղ է և ով, որ սնկի իսկական սիրահար է, ապա անտարբեր չի կարող լինել այս ճաշատեսակի նկատմամբ:  Իմ սնկերի ներսի կողմը սև էր այդ իսկ պատճառով շատ ախորժելի տեսք չունի պատրաստածս, բայց հավատացնում եմ, որ շատ համեղ էր: Երեկոյան սա պատրաստեցի ու այդ իսկ պատճառով չկարողացա շատ լուսանկարել, որի համար իմ ներողությունն եմ հայտնում:

Monday, July 26, 2010

Ratatuy from French cuisine / Ռատատույ ֆրանսիական խոհանոց



Երևի տեսել եք համանուն մուլտֆիլմը, իսկ եթե չեք տեսել, ուրեմն անպայման նայեք: Այդ մուլտֆիլմը նայելուց առաջին հերթին ցանկություն է առաջանում փորձելու այդ առնետիկի ամենահաջողված ճաշատեսակը, որն էլ ես երեկ փորձեցի պատրաստել: Այն շատ համեղ ամառային թեթև ճաշատեսակ է:  Ratatouille  ֆրանսերենից թարգմանված նշանակում է` rata-  կերակուր, toiller- խառնել, լուծել:
Նախ ասեմ, որ ես սխալներ ունեցա, սոուսը շատ էի պատրաստել, և այդ իսկ պատճառով ես ձեզ ներկայացնում եմ սխալներս ըստ իս ուղղած ձևով: Հաջողություն ձեզ....

Recipe Lasagna Sheets/ԼԱԶԱՆՅԱՅԻ ՇԵՐՏԵՐԻ ՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄԸ

Քանի որ պատրաստել էի Լազանյան պատրաստի իտալական շերտերով, ինձ շատ հետաքրքիր էր ինչպես կստացվի իմ պատրաստած շերտերը, ինտերնետից գտա մի քանի ռեցեպտներ, և իմ տրամաբանությանն ու ներքին ձայնին լսելով ընտրեցի այս մեկը ու չսխալվեցի, իսկապես շատ հաջող ստացվեց ու շատ արագ, համն էլ Ճիշտ պատրաստի իտալական լազանյայի շերտերի համն էր: