Sunday, August 1, 2010

Gata From Ann / Գաթա Աննայից


Ինձ համար, ինչպես նաև բոլոր հայերիս համար գաթան շատ մեծ տեղ է զբաղեցնում տոնական և ոչ տոնական սեղաններին: Այսօր ուզում եմ ձեզ հետ կիսել մի շատ համեղ բաղադրատոմս, որը սովորել եմ իմ շատ սիրելի մայրիկից և հավատացնում եմ, որ ստացվում է աշխարհի ամենահամեղ գաթան, իհարկե ճիշտ պատրաստելու դեպքում: Այն պատրաստելը շատ հեշտ է և պահանջում է քիչ ժամանակ: Այս գաթան առանձնապես լավ է պատրաստել նրանց համար, ովքեր ձու չեն սիրում կամ առողջական խնդիրներ ունեն դրա հետ կապված: Ինչպես նաև կարելի է խորիզի փոխարեն խմորի մեջ տեղադրել  տապակած կարտոֆիլ և այն կդառնա <ՊԵՌԱՇԿԻ>, իհարկե գաթայի նման պետք չէ կտրատել, այլև պետք է տալ խմորին պեռաշկու ձև, շատ համեղ է ստացվում փորձեք և կտեսնեք:


ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ.

Խմոր

6բ ալյուր
400գ կարագ
0.5լ մածուն
1թգ աղ
1թգ սոդա
2ձու վրան քսելու համար

Խորիզ

3ճգ կարագ
1բ ալյուր
1բ շաքարավազ
1 պտղց. վանիլ

 1. Նախապես կարագը հարելով թուլացրեք կամ քերիչով անցկացրեք:







2.Ալյուրն ու կարագը լավ խառնել իրար հետ /ձեռքով լավ տրորել/ , ապա ավելացնել մածունը, աղը և սոդան: 






3. Խմորը բաժանել 5 հավասար մասերի, գնդեր պատրաստել և ուղղանկյունու տեսքով գրտնակել:








4.Գրտնակած խմորի մեջտեղում լցնել խորիզը, երկու կողմից փակել ու վրան պատառաքաղով ծակել ու նախշեր անել:





5. Այնուհետև կտրատեք / գեղեցիկ կլինի ձևավոր դանակով/ և դասավորեք ջեռոցի թավայի մեջ: 





6. Դասավորելուց հետո վրան ձու քսեք /եթե խուսափում եք ձու օգտագործելուց կարող եք վրան մածուն քսել/ ու դրեք նախապես տաքացրած ջեռոցում 150-180 աստիճանի տակ: Այն պատրաստ է լինում մոտ 20 րոպեում:





ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ





5 comments:

  1. Lil jan es inch lavn e!!!! u karevory parz patrastman mej:)

    ReplyDelete
  2. Isk kloni macuni poxaren smetan lcnel

    ReplyDelete
  3. Isk kloni macuni poxaren smetan lcnel

    ReplyDelete
  4. Isk klini macuni poxaren smetan lcnel

    ReplyDelete
  5. Isk klini macuni poxaren smetan lcnel

    ReplyDelete

Գրեք ձեր մեկնաբանությունները...
Մեկնաբանությունը հրապարակելու համար անհրաժեշտ է «Comments as:» տողում ընտրել էլ.փոստի հասցեով գրանցման առաջարկվող տարբերակներից մեկը, կամ այն հրապարակել «Անանուն» (Anonymous) տարբերակով ու վերջում սեղմել Post comment կոճակը։ Preview կոճակը թույլ է տալիս տեսնել մեկնաբանության ընդհանուր տեսքը մինչև այն հրապարակելը։